استخر آب شور
استخر یکی از محبوبترین مکان های تفریحی است که این روزها در مراکز تفریحی، هتل ها، کشتی های کروز و حتی در خانه ها نیز یافت می شود. استخر ها همانطور که از نظر ساخت و ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند، از نظر روش ضدعفونی نیز با یکدیگر متفاوت هستند. روشی که معمولاٌ در استخرها برای ضدعفونی استفاده می شود، استفاده از قرص و یا پودر کلر است، اما این روش به سبب مشکلاتی که برای شناگران ایجاد میکند، از جمله قرمزی چشم و ایجادحساسیت های پوستی، به مرور مورد انتقاد قرار گرفته است. این روزها استخر آب شور به وسیله استفاده از دستگاه کلرساز نمکی، به دلیل مزایای بی شماری که دارد، مورد توجه شناگران و صاحبان استخر قرار گرفته است.
کلرساز نمکی چگونه کار میکند؟
کلر ساز نمکی دستگاهی است که با استفاده از فرآیند الکترولیز نمک طعام موجود در آب را به عناصر ضدعفونی کننده آب تبدیل میکند. این دستگاه از دو بخش تشکیل شده است: سلول و سیستم کنترل. آب توسط سیستم کنترل به داخل سلول کشیده می شود. درون سلول صفحات تیتانیومی قرار گرفته شده اند که با ولتاژ کمی عملیات الکترولیز را انجام داده و باعث تولید گاز کلر می شوند. در این روش با استفاده از فرآیند الکترولیز، نمک طعام (NaCl) به اسید هیپوکلریک (HClO) و هیپوکلریت سدیم (NaClO) تبدیل شده و وارد آب استخر می شوند. بنابراین در این روش نیز همچنان از کلر برای ضدعفونی آب استفاده می شود، اما بجای اضافه کردن مستقیم کلر در آن، از کلر تولید شده توسط الکترولیز نمک طعام جهت گندزدایی استفاده می شود.
نحوه اضافه کردن نمک به آب استخر:
برای اضافه کردن نمک به آب استخر می بایستی دستگاه کلرزن نمکی در حالت خاموش باشد و تا زمانیکه نمک اضافه شده به آب استخر کاملاٌ در آب حل نشده باشد، خاموش بماند. نمک طعام را به هیچ عنوان در اسکیمر نریزید. بهترین محل برای اضافه کردن نمک، بخش کم عمق استخر است. سپس برای کمک به حل شدن نمک در آب، پمپ تصفیه را روشن کنید تا با گردش آب، نمک با سرعت بیشتری حل شود. همچنین با برس استخر نیز میتوان به سریع تر حل شدن نمک در آب کمک کرد. مدت زمان لازم برای حل شدن نمک در آب ممکن است حتی به 24 ساعت هم برسد. سپس میتوانید دستگاه کلرساز نمکی را جهت ضدعفونی آب روشن نمود.